"Úgy döntöttünk, hogy boldogok leszünk!"

"Úgy döntöttünk, hogy boldogok leszünk!"
február 11. 11:52

Ezt a mondatot egy filmben halottam a közelmúltban, és nagyon megmaradt bennem, egyszerűen nem tudtam tőle szabadulni. A filmben a dialógusban még az is elhangzott, hogy:
"A boldogság is egy döntés!"
  • Te hogy gondolod?

  • Valóban ez is döntés?Ahogy egyre többet gondolkodtam rájöttem, hogy valóban így lehet, a hosszú boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatokban a feleknek sokszor kell dönteniük, hogy maradnak-e a kapcsolatban. Mert a való világban minden kapcsolatban akadnak nehézségek, akadnak érzelmi hullámzások és ha ezeken túl tudnak lendülni, akkor ott legalább az egyik félnek volt egy döntése.Nem biztos, hogy éppen az volt, hogy „igen is boldog leszek ebben a kapcsolatban”, lehet, hogy csak annyi volt, hogy keresett megoldást, de ez eredményezte, hogy a boldogság fennmaradt.Ha jobban belegondolsz napjaink, életünk döntések sorozata, ne csak a nagy döntésekre gondol, a minden napi életben is rengeted döntést hozunk, pl. az is egy döntés, hogy észrevesszük, ha a párunk rosszkedvű és vesszük a fáradságot és felidézzük, hogy ilyenkor mi szokott jól esni neki, akkor, ha a kedvében járunk azt is eldöntöttük. Ennek mellék hatása lesz az, hogy békességben élünk.Valójában a hozzáállásunk, szemléletünk is döntés, mert valamikor eldöntöttük, hogy hogyan gondolkodunk. Ha nyitottak vagyunk, ha észrevesszük az apróságokat, ha pozitívan állunk hozzá a dolgokhoz, ha megoldásokat keresünk a felmerül problémákra az mind egy döntés.Gondolj csak bele, ha rossz a kedved és átlendíted ezen magad akkor igazából amellett döntöttél, hogy jó lesz a hangulatod. Ugyan így van az is, ha úgy döntesz, hogy boldog leszel.Való igaz, hogy a boldogságot sok misztikum veszi körbe, sokan valami nagy dolgot tekintenek boldogságnak, úgy tekintenek rá, mint valami statikus dologra. Azonban nem az, a boldogság egy érzés, egy állapot, ami folyamatosan tud változni, ugyan úgy, mint a hangulatunk. De ahogy fentebb már írtam, a hangulatunkat is tudjuk uralni, kezelni, a boldogság is ilyen, hiszen mi is folyamatos alakulásban vagyunk, hat ránk a környezet, a nap történések, ezért a boldogság fenntartásán is folyamatosan „dolgoznunk” kell.Ez is olyan, mint a motiváció, ami valójában bennünk van, hiszen a motiváció nem más, mint a belső hajtóerő, ami belőlünk jön. Motivációnkra hathatnak kívülről is, de valójában mindenki maga tudja igazából motiválni magát. A boldogságot is magunkból kell indítani, nem várható el és nem is működik, ha arra várunk, hogy valami történik, valaki tesz valamit és akkor mi arra úgy reagálunk, hogy hirtelen boldogok leszünk.
NEM.
Ha nem vagy Te magad belűről nyitott a boldogságra, nincs meg benned a boldogság magja, akkor lehet körülötted a legszeretőbb társ nem fogod boldognak érezni magadat.Szeretettel:
dr. Nagy KataHa van még egy kis időd akkor nézz szét itt: https://www.bsgconzulting.hu/segito-olvasmany/


Tovább

+1
0
Nézd meg az összes posztot
Hozzászólások
Ezt olvastad már?
X

Tisztelet a viták megoldásának a kulcsa?

Tisztelet a viták megoldásának a kulcsa?
március 16. 15:33

Az elmúlt időszakban sorra találkozok szembe a tisztelet...

Tovább

+1
0

Nőiesség, önelfogadás, önfelvállalás

Nőiesség, önelfogadás, önfelvállalás
március 5. 14:41

Coco Chanel neve nemcsak a divat rajongók számára ismert...

Tovább

+1
0