Milyen a tökéletes kiságy?

Milyen a tökéletes kiságy?
december 21. 05:38

Ma a piacon olyan túlkínálat van, hogy ember vagyis anyuka legyen a talpán, aki választani tud. Itt inkább a szoba hangulata, színei, dizájn és persze az ízlés na meg persze a pénztárca, ami legtöbbször dönt. És ezzel nincs is semmi baj.Azonban szeretnék veled pár hasznos gondolatot megosztani ezzel kapcsolatban. Mire figyelj, a baba egészsége, kényelme szempontjából mik fontosak, amire érdemes figyelni.
  1. Akármelyiket is választjuk, nagyon fontos, hogy a festés-ha van- bababarát legyen, hiszen elkerülhetetlen, hogy kicsit megcsócsálja, szájába veszi. Erre van egy klassz találmány, kiságy peremvédő.


  2. Praktikus és biztonságos is, ha íves végű és könnyen tisztán lehet tartani.


  3. Rácsok távolsága egymástól- baba feje véletlen se férjen be a rácsok közé, beakadhat, balesetveszélyes. Vagy használunk rácsvédőt, mely ki van kötve, rögzítve!


  4. Praktikus, ha legalább két magasságban állítható a fekvőfelület.


  5. Ha egyik vagy másik oldala levehető, az maga a főnyeremény, arra az átmeneti időszakra is gondolva, amikor már kinőtte a rácsos ágyat, de még nincs nagyfiús/nagylányos ágy.


  6. Ha görgővel ellátott darabunk van, könnyebben mozgathatjuk, megspórolva vele egy járókát, míg kisebb a baba:) Ez azonban legyen lefékezhető!


  7. Nagyon praktikus lehet a kombi kiságy, mely pelenkázóval egybe van építve. Ennek hátránya, hogy nehezen vagy nem mozgatható, helyigénye nagy és az egyik leggyakoribb baleset éppen az erről való leesés.


  8. A kivehető rács nagyon praktikus megoldás lehet, ha már mászni, felállni tud. Legtöbbször 3 rácsnyi helyet hagynak a dednek, hogy kimászhasson, meggátolva a baleseteket, amikor az átmászással próbálkozik.
Mindenki által ismert, kiságy. Semmi bonyodalom: fekvő felület+fix rácsok.Vannak azok a kiságyak, ami látszólag rácsos kiságy, ám okos megoldásokkal segíti a mindennapokat könnyű átalakíthatóságának köszönhetően. Letolható egyik oldala, így szülői ágy mellé csatlakoztatható, megspórolva a baböböl vásárlást és hosszabb ideig is használható, mint egy babaöböl.Kombi kiságy: pelenkázóval egybeépített „monstrum”, mely ezernyi szín, forma, kiegészítőkkel fellelhető.Átalakítható: korosztályonként alakítható: Csecsemőkortól kisiskolás korig egy ágyban aludhat. Ha kistesó érkezik újra használható:) Léteznek azok a jól kombinálható ágyikók, melyek idővel átalakíthatók junior ággyá. Pelenkázó része kis asztal vagy szekrényként funkcionál tovább.Bölcső: A rácsos ágyat nem váltja ki hiszen rövidebb ideig (pár hónapig) használható a mérete miatt. Hasznos kis „fejlesztő” (a ringató mozgásnak nagy szerepe van az idegrendszer- és mozgásfejlődésben), de áruk magas. Inkább egy hosszabb ideig használható Adamo hintába fektessünk:)Babaöböl: Együtt mégis külön. Nagyszerű kis találmány, főleg anyucik számára könnyíti meg az éjszakázást, amikor 2-3 óránként kelsz hozzá…..jobb esetben 2-3 óránként….Az ágy kiválasztása után a matrac is megérdemel egy kis utánajárást.
A matrac feladata, hogy a testet minden pontján egyenletesen támassza alá, elosztatva így a felületen a különböző testrészek különbségeiből adódó nyomáspontokat.Ami a legfontosabb:Ne legyen túl puha, besüppedős!Jól szellőző, kemény felületű legyen!Könnyen tisztítható, levehető huzat igen praktikus:)Nagyon felkapott, divatos lett a kókuszmatrac, mely jó nedvszívó, jól szellőző anyag, mindenképpen érdemes körüljárni a választékot. Egy matracüzletben dolgozóval szóba elegyedtem és elmondta, hogy nem érti ezt a kókuszmatrac őrületet, hiszen ez gyakorlatilag egy hulladék, melyet igen magas áron hasznosítanak. Azért nézzük csak meg, milyen lehetőségeink adottak:Kókusz matrac:A kókuszmatrac alapanyaga a kókuszdió héja alatt található rostok. Így a kókuszmatrac természetes anyagból készül, természetes rugalmassággal rendelkezik. A hátgerincet stabilan alátámasztja Nedvességet nem szív magába. A kókuszmatrac nem veszi fel a folyadékokat, valamint tökéletes szellőzése miatt a folyadékok könnyen elpárolognak a kókuszmatrac belsejéből, meggátolva a gombásodást. A matrac huzata képes távol tartani az atkákat, ha jól szellőzik és mosható,viszont nem szabad matracvédő lepedővel elzárni a levegőáramlás útját a kókuszmatracon! A kókuszmatracok a huzat levétele után a zuhanyban egyszerűen átmoshatóak. A kókuszmatrac hátránya, hogy önmagában nem rendelkezik pontrugalmassággal, ezért jobb olyan kókuszmatracot vásárolni, ahol a kókuszréteget szivacs fedőréteg borítja. A gyermekek részére mindig olyat válasszunk, aminek a közepében van a kókuszréteg, hisz a gyermekek csontozata fejlődésben van és annak minden esetben szüksége van alátámasztásra. Használat után a környezetbe kikerülve teljesen lebomlik.Habszivacs matrac:Könnyű, légáteresztő, formastabil, nem hajlamos a melegedésre. Alakíthatóságának köszönhetően válogathatunk az eltérő keménységű matracok között. A jelenleg kapható habok nagy százalékban már antibakteriálisak, amelyben nem alakulhatnak ki a baktérium- és gombatelepek, így a házi poratka megtelepedését is meg lehet akadályozni. A habok nem rostokból állnak, így az nem töredezik, nem porlik, formastabilitásának köszönhetően hosszabb élettartamú.Kókusz-hab matrac:A két anyag pozitív tulajdonságait ötvözték ebben a kombinációban. Tökéletesen támasztja meg a hátgerincet. Kókusz és hab matrac, amely tökéletes választás újszülöttek számára is. Állandóan száraz szerkezete miatt nincs élettere az atkáknak, baktériumoknak. A matracra kerülő nedvességet a rostok elvezetik, elpárologtatják, így a matrac mindig száraz.Remélem hasznos infókkal segíthettem neked a kiságy és matrac kiválasztásában:)Annamari


Tovább

+1
0
Nézd meg az összes posztot
Hozzászólások
Ezt olvastad már?
X

FOGas kérdések

FOGas kérdések
január 4. 10:28

Egyik „ok”, amiért felkeresnek a szülők, hogy mit lehet...

Tovább

0
0

Miért veszítenek a babák születési súlyu...

Miért veszítenek a babák születési súlyukból?
december 28. 17:23

Születés utáni napokban szinte az összes baba veszít súl...

Tovább

0
0