Mért lett a telefonunk a legjobb barátunk?

Mért lett a telefonunk a legjobb barátunk?
2021. március 5. 13:04

A minap épp a kedvenc sorozatomat néztem (New Amsterdam), és volt benne egy olyan rész, ahol egy fiatalembert műteni kellett. A kislánya ott ült mellette, miközben ezt az orvos közölte vele, fel se nézett a telefonjából, csak pötyögött és pötyögött...Amikor vége lett a műtétnek, ami szerencsére sikeres volt, az orvos amikor ezt közölte a kislánnyal, ugyanúgy folytatta a kockulást. Egyáltalán nem figyelt az orvosra, csak a telefonját nyomkodta.
Nagyon ijesztő volt ezt nekem látni, mivel a való életben is nagyon sokan vagyunk így. Akár társaságban vagyunk, akár egyedül, a telefon mindig ott van a kezünkben. - és mit csinálunk a telefonon?- őszintén, semmit érdemeset. Csak görgetjük autópálya sebeséggel a facebookot meg az instát, és bele se gondolunk abba, hogy az egésznek semmi értelme nincsen.
Miért nem tudunk a saját életünkkel annyira törődni, mint a másikéval? Nézzük a többi ember képeit, hogy jaj, de boldogok (legalábbis annak tűnnek), aztán utána azon agyalunk, hogy a miénk nem az . Pedig, ha nagyon őszinték akarunk lenni magunkhoz, akkor, ha fele annyit telefonoznánk, mint amennyit telefonozuk, egyből észrevennénk azt, hogy nekünk sincs rossz dolgunk.
A telefonunk csak egy tárgy. Nem hallgat meg, nem tud megvigasztalni, ha valami baj van, és nem is tud velünk örülni, ha valami jó történik velünk. Mi mégis, sokszor nagyobb becsben tartjuk, mint a családunkat, barátainkat, párunkat. Nem így kellene, hogy legyen. Őszintén, gondold át te is ennek az egésznek a súlyát. Nézz magadba, és tegyél Te is azellen, hogy ne a telefonod legyen a legjobb barátod!


Tovább

+3
0
Nézd meg az összes posztot
Hozzászólások
Ezt olvastad már?
X

Illatos áfonyás, citromos kevert süti: e...

Illatos áfonyás, citromos kevert süti: egyszerre savanykás és édes
2021. augusztus 5. 10:55

A savanykás citrom és az édes áfonya egy süteménybe tölt...

Tovább

+9
0

Omlós csirkemell ropogós baconben sütve:...

Omlós csirkemell ropogós baconben sütve: fokhagymás, rozmaringos páccal készül
2021. augusztus 5. 10:08

Baconbe tekerve a csirkemell sem szárad ki sütés közben,...

Tovább

+8
0