Karácsony és az emlékek - a valóság igazsága

Karácsony és az emlékek - a valóság igazsága
2020. december 12. 15:09

Mióta felnőtt vagyok így karácsony idején mindig eszembejut egy mondat, melyet jóanyám mondogatott már év közben is, miszerint "Mindjárt itt a karácsony!".
Csendben jót vigyorogtam ezen, hiszen a gyerekidőszámításom szerint olyan távolinak tűnt az a varázslatos , izgalmakkal teli ünnep.
Később fiatal felnőttként a húsvéti készülődés közben ismét eldördült ez a mondat és végre megkérdeztem, hogy miért gondolja így. Megállt , rámnézett és ezt mondta: -Majd amikor lesznek gyerekeid és nap mint nap dolgozol a családodért, hozod-viszed, neveled őket, teszed a dolgod, észre fogod venni, hogy nem elég a 24 óra. Sőt, olyan gyorsan mennek a napok, hetek, hogy megint ott ülsz a fenyőfa alatt és meghatódva énekeled a karácsonyi énekeket. Ismét nevettünk ezen, de anya szemében ott bujkált a valóság igazsága.
Már az első fiam születése után éreztem, hogy rövidülnek az évek. A nagyobb ünnepek, a készülődés , egy-egy nyaralás, szakmai sikerek mind nyomot hagytak az éveken és lassan kezdett betolakodni az életembe anyám egykori mondata.
A kisebbik fiam érkezése után viszont elkezdtem figyelni magamat, hogyan hat rám az idő múlása, ugyanis amíg a gyerekőcök kicsik, nincs feszülés leginkább lazaság jellemzi a mindennapokat.
Azonban amikor a gyerekek életébe megérkezik az iskola, a család élete átváltozik egy brutálisan száguldó hullámvasúttá, amiben ülve olykor üvöltesz, máskor összeszorított szájjal sziszeged a fogaid között, hogy "mit keresek én itt?", csukott szemmel bújsz a melletted ülőhöz, mert jobb nem látni mi következik, majd visítva röhögsz, mert ezt már nem lehet kibírni és amikor végre egy-egy kör után leáll az őrület csendben nyugtázod, hogy ezt is túléltük valahogy......mert mindig túléljük valahogy.
Teltek múltak az évek és az ember idővel megszokja ezt a száguldozást és tud örülni a pillanatnak. Egy nyaralás alkalmával elhúzódó reggelizős beszélgetés közben valahogy kiszaladt a számon "....és mindjárt itt a karácsony!" magam is meglepődtem hirtelen. Az asztalnál mindenki viccelődött, jót derült ezen, de az én szememben ott bujkált a valóság igazsága.Boldog ünnepeket kívánok!
Éljétek meg a pillanatot, mert "Mindjárt itt a húsvét!"
DK


Tovább

+6
0
Nézd meg az összes posztot
Hozzászólások
Ezt olvastad már?
X

Olvasva utazni - Mindenütt jóóó !

Olvasva utazni - Mindenütt jóóó !
2021. január 31. 19:46

Szeretsz utazni? Újabb és újabb úti célokat kutatni? G...

Tovább

+3
0

A legszükségesebb alap eszközök

A legszükségesebb alap eszközök
2021. január 9. 20:21

**Bármilyen szakmát is veszünk górcső alá, főleg a gyako...

Tovább

+4
0