Darabos ételek bevezetése Augusztának...

Darabos ételek bevezetése Augusztának...
október 13. 05:15

Az ajánlások szerint 7-10 hónap között érdemes elkezdeni a darabos ételek bevezetését a babáknál. Mi sem egyszerűbb ennél, hiszen vége a turmixolásnak, pépesítésnek.
Azonban, nem ennyire egyszerű a dolog. Az első időkben túléltünk néhány szívinfarktust… A legjobb, amit tehetünk, hogy higgadtak maradunk etetések közben. Ha a baba „érett” rá, akkor könnyebben fog menni. Azt el kell fogadni, hogy igen félre fog nyelni, és igen lesz köhögés, krákogás, nagy sóhajok. Engem az nyugtatott meg, hogy mielőtt elkezdtük a bevezetést, megnéztem néhány videót a youtube-on, mit is csináljunk, ha ne adj Isten, gond lenne, és a gyermek valóban félre nyel.
Hogy is alakult nálunk…Egyik napról a másikra, a pürés ételek kevésbé voltak népszerűek. A korábbi adagoknak kb. a fele fogyott el. Egypár nap elteltével jött, az ichlet, hogy a gyerek nem akar pürét enni. Itt az ideje valamit tenni.Így a vasárnapi húslevest már nem turmixoltam össze teljesen. A zöldségeket (sárgarépa, karalábé) villával törtem össze. Mondanom sem kell osztatlan sikert aratott. Hihetetlen, de valóban imitálta a rágást, a második, harmadik falat után. Innentől kezdve, nem volt megállás, csak a darabos étel kellett. Ehhez alkalmazkodva készítettem az ételeket.
Az hozzá tartozik; hogy egy-egy étkezés 40-50 perc hosszúságúra nyúlt, de szemmel láthatóan élvezte.
Darabos ételek Augusztánál
● Amikor rizs volt a köret elem, akkor azt már egészben adtam a „főzelékhez”.
● A zöldségféléket, és a burgonyát villával törtem össze.
● Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi a helyzet a gyümölccsel?! Elsőnek a banánt próbáltuk ki, majd sorban a többit párolva, apró falatokban csipegetem a szájába.
● A nyers gyümölcsöket ugyan így, kiváló erre pl. a hámozott magozott szőlő.Személy szerint, nem értek azzal egyet, hogy amíg nincs foga, addig ne adjunk neki darabos ételt, de ezek csak a mi tapasztalataink. Ha a gyermek úgy „dönt”, akkor alkalmazkodjunk hozzá. Fokozatosságon van a hangsúly, mint mindennél.Egy igazi bölcsesség a végére… egy ember sem eszik pépet az érettségi banketten.Csak ügyesen.


Tovább

0
0
Nézd meg az összes posztot
Hozzászólások
Ezt olvastad már?
X

Sült nyúlgerinc rizzsel, és gyümölcsös c...

Sült nyúlgerinc rizzsel, és gyümölcsös céklahabbal
október 13. 05:03

Nem minden kép sikerül úgy, ahogy eltervezem. Viszont az...

Tovább

0
0

Hogyan készül el a Gourmet ebéd?

Hogyan készül el a Gourmet ebéd?
október 13. 04:55

Nagyon sokan kérdezik meg tőlem, hogy tudom megoldani a...

Tovább

0
0