A legszükségesebb alap eszközök

A legszükségesebb alap eszközök
2021. január 9. 20:21

**Bármilyen szakmát is veszünk górcső alá, főleg a gyakorlati szakmáknak megvan a maguk eszköztára.Nézzünk csak körül egy villanyszerelő, egy vízvezeték szerelő, egy lakatos szerszámos ládájában, egy órás mester műhely asztalán -és még sorolhatnám- temérdek speciális szerszámot találunk.
Így van ez mindenféle festéssel is.Legyen az szobafestés, festőművész alkotta műremek vagy esetleg smink. Ez utóbbi három szakma , ecseteket biztosan használ.
Speciális ecseteket az elvégzendő feladathoz. Míg a festőművész kiválasztja a legemgfelelőbb ecseteit a munkához, a sminkes ugyanezt teszi, azzal a különbséggel, hogy vászon helyett az arcbőrön dolgozik.
Most néhány eszközt nézünk meg mire is való és mikor használjuk sminkelés során.1. sminkszivacs
A sminkszivacs választásánál arra figyelj, hogy jó minőségű (rubicell) habgumiból készüljön. Egyenletesen csússzon a bőrön, ne hagyjon csíkos nyomot. A formája sokféle, háromszög, kerek, korong , tojás vagy ék alakú, de azt válaszd , ami leginkább kézre esik.
Használhatod korrektor, alapozó felvitelére illetve olykor púderezhetsz is vele.2. púderpuffni
Már a nevében is finom puha, bársonyos tapintású, bolyhos eszközt sejthetünk. Bármilyen állagú arcpúder felvitelére szolgál illetve profik mattításra is használják.3. szempillagöndörítő
Akik nem jártasak a sminkelésben, úgy tekintenek rá, mint egy középkori kínzóeszközre. :)
Egyébként a rövid és az egyenes , makacs szempillákat göndörathetjük vele, mikor a szempillafesték kissé megszáradt. A szempillák göndörítésével megteremtjük azt az illúziót, mintha nagyobbak lennének a szemek.Az ecseteket most csak sorra veszem, hogy el tudd dönteni neked melyik van és mi hiányzik.Alapozó ecset
Korrektor ecset
Ferdén vágott szemöldök ecset
Szemhéj festéséhez legalább 3 féle különböző formájú és méretű ecset
Pirosító ecset
Púder ecsetA felsorolt eszközök, bizony a sminkelés elengedhetetlen "célszerszámai", melyek nélkül kevésbé sikeres a mindennapos sminkelés is.A sminktanácsadások és egyéni tanfolyamok során nagy meglepetés és öröm, amikor megismerkedünk szemtől- szembe a legnépszerűbb darabokkal.
DK


Tovább

+4
0
Nézd meg az összes posztot
Hozzászólások
Ezt olvastad már?
X

Olvasva utazni - Mindenütt jóóó !

Olvasva utazni - Mindenütt jóóó !
2021. január 31. 19:46

Szeretsz utazni? Újabb és újabb úti célokat kutatni? G...

Tovább

+3
0

Smink vagy sminktetoválás?

Smink vagy sminktetoválás?
2021. január 8. 17:05

Az utóbbi tíz évben újra reneszánszát éli a smink (make...

Tovább

+1
0