5 nyári divatszabály, amit már nem kell betartani

5 nyári divatszabály, amit már nem kell betartani
június 15. 10:04

Bár a nyári hónapok adják talán a legnagyobb szabadságot az öltözködést illetően, ám ezzel az évszakkal kapcsolatban is létezik néhány olyan divatszabály, melyek régóta elavultnak számítanak, ám sokan még ma is betartják azokat…  
1. Tilos a fekete!
Nyáron nem hordunk feketét – talán ez az a beidegződés a nyári öltözködéssel kapcsolatban, melyet a legtöbben mindmáig érvényesnek tartanak. Bár tény, hogy a fekete szín több hőt nyel el, mint a világos árnyalatok, azonban sok múlik az anyagon és a szabáson is. Egy vékony, könnyű anyagú, rövid vagy kivágott, felsliccelt fekete ruha is lehet kifejezetten szellős viselet. Tehát ha szereted a fekete színt, megfelelő darabokat választva simán hordhatod nyáron is.
Feketében? Naná! (Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images)
2. A fürdőruhának a strandon a helye!
A fürdőruhák, illetve a strandruhák, hasonlóan a sportruházathoz, az elmúlt években beépültek a városi divatba is. Nem állja meg a helyét tehát az a szabály sem, hogy ne lehetne akár utcára is felvenni ilyen darabokat. Egy egyrészes dressz funkcionálhat például bodyként, a kétrészes fürdőruha felsője crop topként, de a strandruha is bevethető akár magában kánikularuhaként, akár nadrággal kombinálva tunikaként. A holmi eredeti rendeltetése helyett sokkal inkább a jó ízlés és a praktikum a meghatározó.
A fürdőruha utcai viselet is lehet (Fotó: Xavi Torrent/Getty Images)
3. A bőrdzseki nyáron maradjon a szekrényben!
A bőrdzsekik – illetve általában véve a bőrből készült ruhadarabok – sokáig csak ősztől tavaszig számítottak „legális” viseletnek, míg a hűvösebb nyári napokra, estékre maradtak a farmerdzsekik vagy a vékony kardigánok. A bőrdzseki azonban már négy évszakos alapdarab, melynek egész évben ott a helye a fogason és ha az időjárás indokolja, nyugodtan felkaphatjuk akár a nyár kellős közepén is. 
A bőrdzseki alapdarab (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)
4. Tilos a flitteres!
A flitteres holmikról gyakran az alkalmi, azon belül is inkább őszi-téli, elegáns darabokra asszociálunk, pedig az ilyen típusú holmik jó ideje kiszabadultak ebből a kategóriából. Ma már nem csupán egy nyári esküvőn, de ha épp úgy tartja kedvünk, hétköznap is viselhetünk flitteres ruhadarabokat. Ebben az esetben a legstílusosabb, ha minél egyszerűbb, basic cuccokkal, például egy pamutpólóval és/vagy farmerral kombináljuk.
Jöhetnek a flitterek! (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)
5. Crop topot csak 20 éves kor és 55 kiló alatt!
A crop top a kilencvenes évek óta nem volt akkora divat, mint ezen a nyáron. Tévhit azonban, hogy a nagyon fiatal és nagyon vékony lányok privilégiuma, hogy hordhassák is. Ha megfelelő darabokkal, például magas derekú nadrággal vagy szoknyával, vagy további rétegekkel kombinálod, életkortól és alkattól teljesen függetlenül is előnyös lehet. 
A crop top is lehet elegáns (Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images)
Még több nyári divat10 fürdőruhafazon, ami meghatározza 2021 nyarát
10 alapdarab, aminek ott a helye a nyári ruhatáradban
Hódít a toile minta a divatban – 260 éves, de megállíthatatlan
The post 5 nyári divatszabály, amit már nem kell betartani first appeared on nlc.


Tovább

nlc.hu

0
0
Nézd meg az összes posztot
Hozzászólások
Ezt olvastad már?
X

Így hordd a zsákruhát, hogy ne tűnjön zs...

Így hordd a zsákruhát, hogy ne tűnjön zsáknak!
július 31. 16:49

A zsákfazonú, illetve oversize ruhadarabok egy évtizede...

Tovább

nlc.hu

0
0

Körte, alma, homokóra, oszlop, fordított...

Körte, alma, homokóra, oszlop, fordított háromszög – Így válassz fürdőruhát az alkatodhoz!
július 22. 12:29

A fürdőruháink megválasztásakor számos szempontot figyel...

Tovább

nlc.hu

0
0